В СБУ пояснили, хто зробив Баканова лейтенантом

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак присвоїв військове звання лейтенант своєму першому заступнику Івану Баканову одночасно із прийняттям останнього на військову службу у СБУ.

Про це у відомстві повідомили на запит журналістів, передає “Українська правда”.

“Військове звання лейтенант присвоєно наказом Голови Служби безпеки України одночасно з прийняттям Баканова І.Г. на військову службу у Службу безпеки України за контрактом осіб офіцерського складу”, – сказано у відповіді на запит.

Повідомляється, що відповідно до наданого військового квитка Баканов І.Г перебував на обліку в Дзержинському районному військовому комісаріаті Дніпропетровської області, мав військове звання рядовий запасу.

Зазначається, що відповідно до ч.2 ст. 20 Закону про військову службу за контрактом осіб офіцерського складу у СБУ приймаються громадяни України з числа військовозобов’язаних, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки не нижче бакалавра, що відповідає профілю службової діяльності, і не досягли граничного віку перебування на військовій службі осіб офіцерського складу.

Також повідомляється, що відповідно до пп “в” п. 27 Положення про проходження військової служби військовослужбовцями СБУ військове звання лейтенант присвоюється військовослужбовцям, військовозобовязаним, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче спеціаліста, споріднену з профілем службової діяльності, під час атестування до офіцерського складу.

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня голова СБУ Василь Грицак подав президенту Володимиру Зеленському рапорт про відставку. 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення голови СБУ Грицака.

Заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

6 червня парламент не проголосував за звільнення Грицака з посади очільнка спецслужби.

Крім того, Зеленський указом звільнив з посади першого заступника Голови СБУ Віталія Малікова та увільнив його ще й від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки. Також президент звільнив з посади начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олега Валендюка.

10 червня Зеленський дістався й до обласних управлінь: видав указ, яким звільнив начальника УСБУ у Рівненській області Василя Бедрія. 

Читайте також:
“Ніколи не служив”. Баканов отримав офіцерське звання екстерном для призначення на СБУ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна