Росія бомбардувала мирні поселення в Сирії. Загиблих – чверть сотні

 

У результаті російського авіаудару в Сирії загинули щонайменше 25 людей.

Про це у вівторок, 11 червня, повідомляє Al Jazeera.

“Щонайменше 25 людей загинули унаслідок повітряного бомбардування, здійсненого російськими бойовиками в регіоні Ідліб“, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, атаці піддалося мирне поселення Джабал у провінції Ідліб. На місці події виявлено 13 тіл, серед них жінки та діти.

Крім того, російські літаки здійснили наліт на Хан-Шейхун, Кфар-Батіх і кілька інших сіл, де внаслідок атаки загинули ще 12 мирних жителів.

За даними рятувальників, російські авіаудари спрямовані в тому числі і на те, щоб придушити мирних жителів в опозиційних районах. За минулі шість тижнів, з початку активізації російських військових у квітні, у Сирії вбито більше 1500 осіб, щонайменше половина з яких – цивільне населення.

Росія і сирійська армія заперечують звинувачення у невибіркових бомбардуваннях цивільних районів, стверджуючи, що борються з ісламістськими бойовиками.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, в результаті якої загинули більше 400 тис.  людей. Росія, втрутившись в цей конфлікт, надає в ньому підтримку президенту Сирії Башару Асаду – режиму якого значна частина світу, і західного, і арабського, відмовила в легітимності.

Як інформувала “Новинарня“, протягом травня в сирійській провінції Ідліб загинуло 948 людей.

Читайте також:
Теракт у Сирії: загинули 16 цивільних осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна