Доба на фронті: 26 обстрілів, ЗСУ без втрат, знищено техніку бойовиків

 

Протягом доби неділі, 9 червня, збройні формування Російської Федерації 26 разів порушили режим припинення вогню, з них вісім разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 122-мм артилерії, а також мінометів калібру 120 та 82 мм.

Про це повідомив прес-центр Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників немає.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) противник 20 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:
шість разів село ВОДЯНЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм, а також 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, стрілецької зброї;
чотири рази в районі ТАЛАКІВКИ – зі 120-мм мінометів; озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
два рази ПАВЛОПІЛЬ – протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети;
двічі ГНУТОВЕ – гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецька зброя;
район населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм;
двічі ПІСКИ – гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети;
місто АВДІЇВКА – великокаліберні кулемети;
околиці села БЕРЕЗОВЕ – протитанкові керовані ракети та автоматичні гранатомети;
НЕВЕЛЬСЬКЕ – великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганська область) позиції наших захисників були обстріляні шість разів:
двічі поблизу населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА – зі 120-мм та 82-мм мінометів, озброєння БМП, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
двічі ЗАЙЦЕВЕ – з автоматичних гранатометів великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
двічі в районі НОВОЛУГАНСЬКОГО – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

“На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 9 червня 10 окупантів було поранено та знищено одну одиницю військової техніки“, – ідеться у зведенні.

Від початку поточної доби, 10 червня, станом на 7:00, ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил два рази: на Донеччині, поблизу Піщевика – зі станкового протитанкового гранатомета, у районі відповідальності ОТУ “Північ”, біля селища Зайцеве – з мінометів калібру 120 мм.

“Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню”, – заявили у штабі.

Читайте також:
Обстріл Станиці Луганської: ОСи знову відклали розведення військ, незважаючи на Мінськ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна