Екс-співробітника СБУ, який перейшов на бік “ДНР”, засудили до 12 років в’язниці

 

Колишнього співробітника СБУ в Донецькій області Дениса Ігнатова заочно засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 31 травня.

За версією обвинувачення, чоловік з 2014 року обіймає посаду “начальника” так званого Макіївського міського відділу “Міністерства державної безпеки “ДНР”. Його визнали винним в участі у терористичній організації.

Свідок, який був оперуповноваженим Харцизського відділу СБУ, розповів, що у травні 2014 у Харцизську проходив референдум, було захоплено виконком, відділення поліції та СБУ. Під час робочих нарад Ігнатов казав, що потрібно збирати інформацію як щодо військових ЗСУ, так і щодо учасників незаконних збройних формувань, тому що не знали, яку сторону прийдеться прийняти, і це був наказ. порядку. Потім він неодноразово бачив в «Ютубі» і на російських ресурсах відео святкування дня поліції у Макіївці, на якому впізнав обвинуваченого.

Ще один свідок з числа працівників СБУ повідомив, що Ігнатов виказував негативне ставлення до АТО і українських військових. На нараді говорив, що буде підпорядковуватися українській владі, а потім побачимо, але наказував збирати інформацію на обидві. 17 липня 2014 року свідок потрапив у полон “ДНР” та підозрює, що це робота Ігнатова. Потім родичі його викупили. Ігнатов телефонував його дружині і питав, чи будуть викуповувати з полону. Потім він ховався у Донецьку і просив Ігнатова допомогти йому виїхати, але той не допоміг.

Ще один свідок проживав у Харцизську і знав Ігнатова як керівника місцевого відділення СБУ. Навесні 2015 року до нього підійшли невідомі і представились поліцією “ДНР”, посадили до мікроавтобусу і відвезли до підвального приміщення. Наступного дня його допитували, били, застосовували електрошокер, ставили запитання щодо зв’язку з ЗСУ. Допитували двоє, один з російським акцентом, а інший – на прізвище Ігнатов. Останній начебто нахвалював, як відбудовується республіка, агітував і примушував полоненого до співпраці з “МДБ ДНР”.

Ігнатов відбуватиме покарання з моменту затримання. Наразі він перебуває у розшуку.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ з нагоди свого свята “привітала” колишніх колег у Криму роликом “Пам’ятаємо про зрадників”.

Читайте також:
У Маріуполі затримали агента ФСБ, який готував фізичну ліквідацію офіцерів СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна