Порошенко закликав українську розвідку проконсультувати Зеленського. ВІДЕО

 

Екс-президент Петро Порошенко заявив, що розвідка має проінформувати керівництво держави про те, що на окупованому Донбасі на кожній посаді, починаючи з командира взводу, розташовані кадрові офіцери збройних сил РФ.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому в п’ятницю, 7 червня, на Facebook.

За його словами, українці почули дуже небезпечну заяву про те, що нібито Росія перестала контролювати збройні сили, розташовані на окупованій території

“Це абсолютно не відповідає дійсності! Звучить так, що українське керівництво запрошує Росію на окуповану територію для того, щоб легітимізувати окупацію”, – сказав Порошенко.

“Я закликаю розвідувальні органи проінформувати керівництво держави про те, що на кожній посаді, починаючи з командира взводу, розташовані кадрові офіцери збройних сил Російської Федерації”, – заявив екс-президент.

Він наголосив, що і відповідальність за смерть двох українських військових, які загинули протягом останніх 24 годин, і шістьох поранених, несе РФ і наказ віддавали російські командири.

“Сподіваюся, що це не так, коли ми почули у інавгураційній промові президента заклик припиняти стріляти, виявляється, він містив сенс припинити стріляти у відповідь. Ми категорично цього не приймаємо!”, – сказав Порошенко

Порошенко додав, що Збройні сили мають захищати Україну.

Як інформувала “Новинарня“, на Донеччині загинули бійці полку “Азов” Дмитро Пругло і Максим Олексюк. Президент України Володимир Зеленський заявив, що ескалація збройного протистояння на Донбасі, внаслідок якої загинули українські військові, свідчить про втрату Росією контролю над бойовиками.

Читайте також:
На фронті – 16 обстрілів, двоє воїнів загинули, шестеро поранені, четверо травмовані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна