Луценко відкрив три кримінальні справи після заяв Кучми у Мінську. ВІДЕО

 

Генпрокурор Юрій Луценко відкрив три кримінальні провадження після заяви представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми про необхідність зняти економічну блокаду з ОРДЛО та заборонити бійцям ООС стріляти у відповідь.

Про це керівник ГПУ повідомив у відеозверненні, яке оприлюднене в п’ятницю, 7 червня, на його сторінці у Facebook.

Підписане відео так: “Попередження для реваншистів та капітулянтів: Закон один для всіх!”.

“Сьогодні я особисто зареєстрував у ЄРДР справу за фактом готування до фінансування тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи за попередньою змовою з групою осіб. Це для тих, хто вважає, що можна відновити торгівельні відносини з терористичними організаціями, які захопили українське майно, збирають нібито податки, а ми з ними будемо торгувати. Беручи на себе відповідальність за чотири мільярди боргів ОРДЛО за електроенергію і водопостачання”, – сказав він.

За словами Луценка, друга кримінальна справа стосується перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період проведення антитерористичної операції.

Крім того, додав він, порушена справа за фактом державної зради.

“Це фактові справи, але хочу прямо сказати усім реваншистам і усім капітулянтам: всі, хто попробує гратися з українським законом, отримає гідну відповідь”, – резюмував генпрокурор.

Як інформувала “Новинарня“, спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі в Мінську 5 червня заявив, що ТКГ на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО. За його словами, ця пропозиція була висловлена представником України на переговорах у Мінську Леонідом Кучмою. Сайдік додав, що її підтримали й представники ОРДЛО, і це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи під час наступної зустрічі.

Водночас прес-секретар Кучми Дарка Оліфер заявила, що на переговорах Кучма висловив позицію президента України Володимира Зеленського, яка полягає в тому, що економічна блокада Донбасу є проблемою, і її треба вирішувати.

Читайте також:
“Ану торгуй зі мною, сука!” На яких умовах Україна могла б припинити блокаду ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.