Лещенко каже, що ГПУ висунула підозру екс-президенту Ющенкові у справі “Межигір’я”

 

Генпрокуратура висунула екс-президенту Віктору Ющенку підозру у справі про відчуження державної резиденції “Межигір’я” на користь Віктора Януковича.

Про це у своєму телеграм-каналі ввечері 5 червня написав народний депутат Сергій Лещенко.

За його словами, колишній глава держави підозрюється за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

“Підозру висунула Генпрокуратура в рамках справи про резиденцію “Межигір’я”, яка була виведена з державної власності у 2007 році”, – пише Лещенко.

“Парадокс в тому, що це правда. Ющенко дійсно у змові з Януковичем це зробив, цілеспрямовано перевівши “Межигір’я” з ДУС до сфери відання Кабміну, який передав “Межигір’я” до статуту держпідприємства “Надра України”, а те – вивело резиденцію з держвласності на користь фіктивної донецької фірми. Після цього Янукович почав будувати в “Межигір’ї” персональний рай”, – зазначає нардеп – колишній журналіст-розслідувач.

“Я був свідком у цій справі і можу відповідально стверджувати, що Ющенко свідомо діяв у змові з Януковичем”, – заявляє нардеп.

За його словами, підозра направлена Ющенкові поштою.

Читайте також:
Віктор Ющенко побив світовий рекорд зі своєю колекцією українських рушників

Суд звільнив від кримінальної відповідальності екс-голову ДУС, який допоміг Януковичу “прихватизувати” Межигір’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна