Екс-голова поліції Київщини, який попросився на Донбас після вбивства хлопчика, очолив поліцію в зоні ООС

 

Колишній начальник поліції Київської області Дмитро Ценов, який “попросився” на Донбас після вбивства 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому, очолить поліцейські сили у зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Про це сьогодні, 6 червня, повідомив у “Фейсбуці” перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

“Сьогодні зранку командуючому ООС генералу Олександру Сирському представив нового керівника поліцейських сил в зоні проведення операціі об’єднаних сил − генерала Дмитра Ценова. Це посада, на якій він повинен бути в окопі, на кожному блокпосту“, – написав Аброськін.

Дмитро Ценов – третій справа

За словами Аброськіна, в складі сил ООС на постійній основі несуть службу більше тисячі співробітників Національної поліції.

“Основне завдання – виявлення терористів, вилучення зброї та вибухівки, забезпечення громадського порядку”, – додав заступник очільника Нацполіції.

Як писала “Новинарня“, керівник ГУ Нацполіції в Київській області Дмитро Ценов нібито подав у відставку у зв’язку із загибеллю 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому, яку ймовірно спричинили поліцейські.

Ценов заявив, що як керівник поліції Київщини несе відповідальність за дії своїх підлеглих. Водночас він сказав не про відставку, а про відсторонення й переведення на іншу посаду – на Донбас.

“Тому я звернувся до голови Національної поліції з рапортом про відсторонення мене від займаної посади та прошу голову Національної поліції направити мене в найтяжчу точку нашої держави, а саме у місця проведення ООС“, – заявив Ценов перед юрбою протестувальників і журналістів під час нічної акції протесту під МВС.

Читайте також:
“Авакова у відставку!” В Києві біля МВС зібрався мітинг через убивство 5-річного хлопчика. ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, 31 травня до реанімаційного відділення КНП “Переяслав-Хмельницька ЦРЛ” доставили 5-річного хлопчика Кирила із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою, переломом скроневої кістки.
Поліцейські спершу заявляли, що того дня в Переяславі-Хмельницькому близько 16-ї години хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття і камінь, внаслідок чого отримав травму голови.

Водночас у прес-службі ДБР заявили, що згідно з проведеним оперативним втручанням медпрацівників було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови.

Вжитими заходами слідчих та оперативних працівників поліції вдалося встановити обставини події і виявити речові докази, які свідчать про те, що дитина отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу. За основною версією, двоє патрульних поліцейських напідпитку вирішили постріляти по банках для розваги і випадково поцілили в Кирила, що грався неподалік на подвір’ї.

Двоє підозрюваних були затримані поліцією 2 червня в порядку статті 208 КПК. Це поліцейські, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп’яніння. Затриманих тривалий час перебували у відділку поліції, де з ними проводили першочергові слідчі дії. Хоча цим одразу мало б займатися Державне бюро розслідувань.

3 травня слідчі ДБР повідомили двом переяславським “стрільцям” про підозру в “необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою”.
Пізніше в ДБР зазначили, що на підставі отриманих додаткових доказів слідчі прийняли рішення про повідомлення додаткової підозри за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї).

Увечері 3 червня малюк помер у київській лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко після смерті Кирила повідомив, що прокурори  обласної прокуратури змінюють підозру поліцейським, яких підозрюють у пораненні хлопчика, з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Згідно з повідомленням на сайті МВС, керівництво Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонене від виконання службових обов’язків, вирішується питання щодо подальшого перебування цих керівників у лавах поліції.

Подію прокоментував також президент Володимир Зеленський, який пообіцяв “зробити все”, щоб винні у смерті дитини поліцейські були покарані. “Жодної спроби зам’яти цю справу”, – заявив він.

Читайте також:
Порада поліцейському генералу Ценову, який з Київщини
попросився в “найтяжчу точку держави”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна