У Празі понад 120 тисяч людей вимагали відставки прем’єра. ВІДЕО

 

У Празі близько 120 тисяч людей вийшли на акцію протесту, вимагаючи відставки прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша та міністерки юстиції Марії Бенешевої.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Протестувальники майже повністю заповнили Вацлавську площу в центрі міста, а також найближчі вулиці. Акцію організувало об’єднання “Мільйон миттєвостей на підтримку демократії”.

Учасники акції вимагали відставки Бенешевої, бо побоюються, що вона може впливати на рішення суддів в країні. Чинного прем’єра протестувальники звинувачують у конфлікті інтересів політика та бізнесмена. З цього приводу призначена перевірка Єврокомісії. Також Бабіша обвинувачують у махінаціях з дотаціями Євросоюзу, цю справу розслідує чеська поліція.

Ця акція протесту стала однією з найбільших в країні з часів “оксамитової революції” 1989 року, коли у Чехії відсторонили від влади Комуністичну партію.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно чеського десантника засудили за участь в НЗФ на Донбасі.

Читайте також:
Чеський суд підтримав готель, що не поселяв росіян без заяви проти анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна