Суд арештував поліцейського, якого підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика

 

Голосіївський суд взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави поліцейського Івана Приходька, якого підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика на Київщині.

Про це у вівторок, 4 червня, інформує “Радіо Свобода”.

Представник обвинувачення наголошував, що підозрюваний, у випадку звільнення під заставу, може втекти, тиснути на свідків чи знищити речові докази.

Адвокати Приходька наполягали, що умисел вчинення вбивства не доведено, тому справу не можна перекваліфіковувати на умисне вбивство.

3 червня стало відомо, що 5-річний хлопчик, якого, за даними слідства, поранили патрульні поліцейські у Переяславі-Хмельницькому на Київщині, помер у лікарні.

Раніше повідомлялося, що поліцейських підозрюють за статтями про хуліганство і завдання тяжких тілесних ушкоджень, але генпрокурор Юрій Луценко повідомив про перекваліфікацію справи на “умисне вбивство”.

Луценко повідомив, що підписав листа на ім’я міністра МВС Арсена Авакова з вимогою “зняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліції”.

За даними правоохоронців, 31 травня двоє поліцейських відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві біля МВС зібрався мітинг через убивство 5-річного хлопчика.

Читайте також:
Керівник поліції Київщини Ценов звільнився з посади і просить заслати його в зону ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна