Третина молоді досі не знає, як почалася війна на Донбасі, – дослідження

 

За дослідженнями, проведеними на замовлення ГО “Детектор медіа”, третина молодих українців не знає, як почалась війна на Донбасі.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“У сучасних умовах молодь, як соціальна група, як соціальна верства населення, вона є і найбільш дієвою, найбільш рішучою, найбільш сильною ланкою суспільства з одного боку. Так і найбільш слабкою. Оскільки в частини молоді ще не до кінця сформоване якесь уявлення”, — зазначив координатор освітнього проекту Мінінформполітики “Бранці Кремля” Олександр Кантур.

На його думку, основна причина хибної думки про війну на Сході — це наслідок безперервної роботи російської пропагандистської машини з боку РФ.

Нагадаємо, спершу з лютого 2018 року проект “Бранці Кремля” був презентацією однойменного документального фільму, а вже пізніше, з вересня, перейшов у формат зустрічі студентів з Героєм України Володимиром Жемчуговим.

Протягом 2018-2019 років навчального року було проведено зустрічі зі студентами 37-ми навчальних закладів у різних регіонах України. Заходи відбувалися у форматі “відкритого мікрофона”, де кожен зі студентів та присутніх мав змогу дізнатися, як починалася війна на Сході країни, почути особисту історію Жемчугова, а також поставити своє запитання.

Читайте також:
Дев’ять загиблих героїв травня. ІСТОРІЇ, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна