Проти голови ДБР Труби порушили кримінальне провадження

 

Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора Державного бюро розслідувань Романа Труби.

Досудове розслідування буде здійснювати Національна поліція.

Про це повідомив прессекретар ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

ГПУ перевіряє можливе вчинення Трубою таких злочинів, як умисне невиконання рішення суду (ч.3 ст.382 КК); службова недбалість (ч.1 ст.367 КК); зловживання службовим становищем (ч.1 ст. 364 КК); розголошення даних досудового розслідування (ч.2 ст.387 КК України).

Проте наразі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про вчинення директором ДБР кримінального правопорушення тільки за ч.3 ст.382 КК – йдеться про рішення Окружного адміністративного суду про визнання нечинними деяких положень Регламенту реалізації повноважень директора ДБР, що розширювали повноваження Романа Труби.

Провадження порушили відповідно до заяви голови ради громадського контролю при ДБР Максима Болдіна і секретарки ради Надії Корінної.

Як повідомляла “Новинарня“, ДБР розслідує понад 4000 кримінальних проваджень, серед яких – 400 за фактами катування чи жорстокого поводження.

Читайте також:
Труба звільнив чотирьох керівників ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна