Лідерка СДП Німеччини пішла з посади після історичної поразки “червоних”

 

Очільниця Соціал-демократичної партії Німеччини Андреа Налес оголосила про свою відставку з посад лідера партії і фракції в Бундестазі, після чого під загрозою опинилася “велика” коаліція ХДС/ХСС і СДПН.

Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на Spiegel.

“Дискусія у фракції і численні відгуки від партії показали мені, що необхідної підтримки для роботи мого офісу більше немає”, – заявила Налес 1 червня.

У понеділок, 3 червня, вона офіційно пояснить свою відставку керівникам партії, а у вівторок – парламентській групі СДПН.

“Я щиро сподіваюся, що ви зможете відновити довіру та взаємну повагу і таким чином знайти людей, які можуть підтримати вас щосили”, – зазначила політик.

Налес була обрана головою СДПН у квітні 2018 року. Фракцію в Бундестазі вона очолювала з вересня 2017 року. На цей період припали найбільші поразки соціал-демократів ФРН.
На федеральних виборах 2017 року СДПН здобула менше очікуваного – 20,5% – і після тривалих роздумів повторно увійшла до “великої” коаліції з консерваторами ХДС/ХСС. Із того часу підтримка “червоної” партії впала до рекордно низьких 17%.

Тиск на Андреа Налес посилився після провалу на місцевих виборах в Бремені. Соціал-демократична партія, яка правила в цій федеральній землі останні 73 роки, набрала менше 25% голосів і вперше поступилася ХДС.
Члени партії вимагають від Налес вийти з “великої” коаліції на федеральному рівні.

Вибори до Європарламенту в Німеччині також завершилися для СДПН поразкою – вперше після закінчення Другої світової війни соціал-демократи опинились на третьому місці, набравши трохи більше 15% голосів і поступившись як ХДС, так і “зеленим”.

Читайте також:
Вибори в Європарламент: ЄПП і СД вперше в історії втратили більшість. РЕЗУЛЬТАТИ, ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна