Порошенко запропонував Шефіру продавати серіали в Росію українською мовою

 

П’ятий президент України Петро Порошенко відреагував на заяву бізнес-партнера президента Володимира Зеленського Бориса Шефіра про необхідність скасування мовного закону та перегляду квот

Про це Порошенко розповів під час з’їзду партії “Європейська Солідарність”, передає “Еспресо”.

“Так широко обговорювалось інтерв’ю бізнес-партнера президента. Воно полягало в тому, аби закон про мову “атмєніть”, квоти на українські пісні на радіо “атмєніть”, бо все це заважає “Кварталу – 95″ продавати в Росію фільми”, – заявив Порошенко.

Натомість екс-президент запропонував продавати в Росію фільми українською, “якщо так сильно хочеться”.

Як інформувала “Новинарня“, 30 травня видання “Детектор медіа” оприлюднило інтерв’ю Шефіра. Він назвав Володимира Путіна “розумною людиною”, з якою можна домовитися, а також критично висловився щодо схвалення мовного закону та квот для української мови.

“Я очікую перегляду квот. 90% – це багато. Закон про мову треба скасувати і схвалити нормальний закон. Це перший крок для того, щоб відмінити війну”, – заявив Шефір.

В АП, натомість, відхрестились від заяв Шефіра та сказали, що позиція Зеленського не збігається з точкою зору його бізнес-партнера.

Читайте також:
Зеленський позбувся своєї частки у “Кварталі 95”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна