Окупанти обстріляли захисників Авдіївки з ПТРК і гранатометів

 

Російсько-окупаційні війська станом на 12:00 п’ятниці, 31 травня, сім разів відкривали вогонь в районах Водяного, Красногорівки та Мар’їнки. Жоден український захисник внаслідок обстрілів не постраждав.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.

“Станом на 12-ту годину сьогодні, 31 травня, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь вже сім разів. На Луганському напрямку вночі противник з боку населеного пункту Гольмівський обстріляв захисників Травневого з артилерії 122-го калібру. А по позиціях підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського вів вогонь з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів”, — повідомив речник.

За його словами, на Донецькому напрямку окупанти почали проявляти активність зранку. Зокрема, вони з 5.20 протягом 20 хвилинзі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Красногорівки. У період з 6:00 до 7:30 ранку відбулося три обстріли з використанням 82-мм мінометів.

“Розриви ворожих мін зазначеного калібру на своїх позиціях наші воїни фіксували в районах Водяного, Красногорівки і Мар’їнки. Додам, що біля Красногорівки російсько-окупаційні війська також застосували станкові протитанкові гранатомети і кулемети великого калібру”, — розповів Праута.

Крім того, з 10:30 бойовики з боку окупованої Яковлівки 45 хвилин обстрілювали захисників Авдіївки з протитанкового ракетного комплексу, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Жоден з українських військовослужбовців протягом поточної доби не загинув і не був поранений, повідомив речник.

Читайте також:
В ОРДЛО зростає рівень захворюваності військових, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна