Штраф за непристебнутий пасок можуть збільшити у 10 разів

оновлено

Верховна Рада України у вівторок, 28 травня, не включила до порядку денного сесії розгляд законопроекту №10131, що стосується посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами.

Цей законопроект передбачав збільшення штрафної санкції з 51 гривні до 510 гривень. Це той самий проект закону, який депутати не прийняли у грудні 2018 року. Тоді пропонувалось збільшення штрафу до 850 гривень, але причиною відхилення стала масова відсутність законотворців, через відпустки.

Відхилений проект був зареєстрований повторно, тепер із меншою сумою штрафу.

“Наразі розмір штрафу за цей вид правопорушення є неспіврозмірно низьким у порівнянні з тими наслідками, які можуть наступити. Тому збільшення відповідальності, поряд з іншими заходами – це дієвий механізм, який може врятувати сотні життів”, – зазначають поліцейські.

Читайте також:
Радари TruCam зафіксували понад 150 тисяч порушень, – поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна