Рада відхилила законопроект про скорочення робочого дня для вагітних

 

Верховна Рада України не ухвалила у першому читанні законопроект, яким могли зобов’язати роботодавців скорочувати робочий день вагітним жінкам на одну годину без зменшення розміру зарплати.

За відповідний законопроект №7113 проголосувало менше половини депутатів. Голосів не вистачило також на те, щоби повернути законопроект на доопрацювання, передає “Громадське”.

Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроекту є підвищення соціальних гарантій захисту вагітних жінок та забезпечення здорового материнства.

“Проектом пропонується в обов’язковому порядку скоротити на одну годину тривалість робочого дня для всіх без винятку працюючих жінок з часу, коли вони стали на облік по вагітності, зі збереженням середньої заробітної плати”, — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Під час обговорення законопроекту у вівторок, 28 травня, народні депутати наголошували на недостатній кількості парламентарів у сесійній залі, адже значна частина з них зараз перебуває на округах або спілкується з журналістами.

Читайте також:
Гендер, рівноправ’я й переваги. Скільки в ЗСУ жінок та чому їм легше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна