Зеленський планує перенести АП на “вертолітний майданчик Януковича”, – ЗМІ

 

Журналісти дізналися, коли й куди може відбутися переїзд Володимира Зеленського з офісу на Банковій. Один з потенційних варіантів: конгресно-виставковий центр Парковий, більш відомий як “вертолітний майданчик Януковича”.

Про це в понеділок, 27 травня, пише LIGA.net.

“Адміністрація Володимира Зеленського серйозно має намір переїхати. Це може відбутися до кінця цього року”, – повідомили журналістам у прес-службі президента.

Зазначається, що обговорюються можливі варіанти, їх кілька – і в центрі міста, і на його околиці.

Сам Зеленський напередодні другого туру виборів заявляв, що розглядається варіант переїзду АП за Київ. Але журналісти Liga.net з’ясували, як мінімум про одну будівлю в Києві, куди може переїхати АП.

Офіційно команда Зеленського не зізнається, де саме розташовані варіанти для переїзду. Однак відразу кілька співрозмовників у новій Адміністрації повідомили журналістам, що розглядається можливість переїзду АП в конгресно-виставковий центр Парковий, більш відомий як “вертолітний майданчик Януковича”.

Саме в цьому будинку неподалік від Маріїнського парку розташовувався штаб Зеленського в дні голосування на президентських виборах. За інформацією співрозмовників журналістів видання в адміністрації Зеленського, наразі ведуться переговори про можливий переїзд АП в Парковий.

Один співрозмовник у Парковому підтвердив, що команда Зеленського спілкується з їхніми юристами з цього приводу.

“З юристами якесь спілкування є. Але воно йде з приводу оренди площ”, – зазначило обізнане джерело. За його словами, наразі жодних домовленостей немає.

“Питання цифр зараз немає, оскільки немає концепції. Вони самі не знають, чого хочуть”, – додав співрозмовник ЗМІ.

Колишній заступник глави АП у Порошенка Дмитро Шимків в інтерв’ю “Українській правді” заявляв, що переїзд АП може коштувати “десятки мільйонів доларів”. У прес-службі Зеленського LIGA.net розповіли, що такі цифри – явно завищений прогноз.

“Позолочений декор, ліплення, шкіряні меблі, гардини та дубові панно ми перевозити не збираємося”, – повідомила прес-служба.

При цьому свої прогнози щодо вартості переїзду поки не називають. Журналісти запитали у команди Зеленського, а що буде з нинішньою будівлею АП після переїзду президента в нове приміщення. Зокрема, чи буде там музей влади, чи об’єкт здадуть в оренду.

“Музей влади? А непогана ідея”, – відповіли у Зеленського.

Раніше Зеленський заявив, що в разі перемоги в другому турі президентських виборів, збирається переїхати з адміністрації Президента на Банковій і не користуватися заміськими резиденціями.

Читайте також:
Болгарську партію зобов’язали видалити з агітації кадри “Слуги народу”, де Зеленський розстрілює ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна