Муженко: “Зберігаймо здобутий в боях за Україну дух згуртованості та єдності”

 

Віктор Муженко
генерал армії України, начальник Генерального штабу ЗСУ — Головнокомандувач Збройних сил України (2014-2019 рр.)

(FB)

За 40 років військової служби я жодного разу не пошкодував про свій вибір. Навесні та влітку 2014 року я був там, де були більшість українських патріотів – на сході нашої Батьківщини. Російська гібридна окупація вимагала від нас невідкладних і рішучих дій, так як органи державної влади Донецької і Луганської областей, правоохоронні органи були повністю паралізовані.

З липня 2014 року я мав честь очолювати Генеральний штаб Збройних cил України на який покладається відповідальність за планування і організацію збройної відсічі агресору. Військовослужбовці Збройних cил не вагаючись стали на захист свободи і незалежності України, гідно виконуючи свій конституційний обов’язок.

Відповідальність – це найкращий вчитель. Я завжди вірив в те, що з підвищенням відповідальності посилюється воля і, з Божою допомогою, ухвалюються правильні рішення, щоби досягати успіху в бойовій обстановці. Я чесно виконував свій службовий обов’язок.

Під час відбиття агресії Росії проти України Збройні сили ще більше згуртувалися, зміцнилося бойове побратимство. Наш бойовий дух допоміг вистояти і надав сил всьому народу. А здобутий рівень довіри суспільства до свого війська – це результат нашої спільної і напруженої служби за всі ці роки.

У Збройних силах за цей час сформувався кастовий дух або латиною “ESPRIT DE CORPS”. Він заснований на почутті вірності Україні, належності до сильної армії, на святому обов’язку захищати націю, прагненні служити українському народу.

Ми зміцнювали його довірою один до одного, збереженням цінностей свободи і рішучістю досягати успіху, коли мало хто в нього вірив. У напружених і небезпечних для життя ситуаціях командири і солдати діяли разом, тому що здобутий бойовий досвід завжди підказував, що в єдності ми сильніші.

Зберігаємо й надалі здобутий в боях за Україну кастовий дух, згуртованість і єдність. Довіряйте авторитетним командирам, бойовим побратимам як своїм рідним і близьким людям.

Бажаю новому Головнокомандувачу Збройних сил України ще більше зміцнити набутий бойовий дух і покращити бойові спроможності армії.

Висловлюю вдячність всім, без виключення, від солдата до генерала, кожному громадянину України, хто допомагав армії за те, що мав честь бути разом з вами в ці буремні для держави часи і відчував вашу підтримку. Ми гідно виконували свій громадянський обов’язок, захищаючи свободу і незалежність України. Я дякую Богові й долі за те, що служив та командував найкращими воїнами у світі!

Найголовніше, що я усвідомив за час служби в армії – це честь армійського офіцера. Для мене вона означає бути вірним нації, любити військову справу, поважати підлеглих і бути прикладом для них.

Служу і буду вірним тільки Батьківщині, її народу і своїм бойовим побратимам.

Слава Україні!

Честь маю!

Читайте також:
Зеленський звільнив Муженка та призначив нового начальника Генштабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна