Президент Зеленський видав перший указ, не пов’язаний із кадрами

 

Новообраний президент Володимир Зеленський видав перший указ, не пов’язаний із кадровими рішеннями.

Як передає “Новинарня“, указ №325/2019, оприлюднений 24 травня, передбачає “невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей”.

У документі сказано: “З метою вжиття невідкладних заходів для подолання наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої стихійним лихом на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей, що призвело до руйнувань та пошкодження житлових будинків, транспортної інфраструктури, систем енергозабезпечення, зв’язку, заподіяння іншої шкоди, з метою захисту життя і здоров’я людей, надання їм допомоги постановляю:

1. Кабінету Міністрів України невідкладно:

1) забезпечити належну координацію та взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань подолання наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією, посилення контролю за реалізацією заходів щодо подолання таких наслідків;

2) вирішити в установленому порядку питання фінансування та забезпечення необхідними ресурсами для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією, нормалізації обстановки на постраждалих територіях;

3) разом із Закарпатською та Івано-Франківською обласними державними адміністраціями:

забезпечити ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, в тому числі проведення аварійно-рятувальних, ремонтних, будівельних робіт для відновлення житлових будинків, транспортної інфраструктури, житлово-комунального господарства, інженерних споруд і комунікацій, організувати проведення у повному обсязі протипаводкових робіт;

забезпечити населення питною водою, необхідною медичною допомогою та медикаментами, предметами першої необхідності;

здійснювати оперативне, повне інформування населення про обстановку на постраждалих територіях і заходи, що вживаються для подолання наслідків надзвичайної ситуації та нормалізації життєдіяльності.

2. Запропонувати органам місцевого самоврядування Закарпатської та Івано-Франківської областей вирішити в установленому порядку питання фінансування, надання необхідної допомоги для подолання наслідків надзвичайної ситуації на постраждалих територіях”.

Того ж дня президент Володимир Зеленський передав слова підтримки родині школяра Сергія Церуша, який загинув у селищі Воловець Закарпатської області. 23 травня він вийшов подивитися, як піднялася вода у річці Вича, і його понесла течія. Тіло знайшли 24 травня.

Зеленський також висловив співчуття у зв’язку із загибеллю 62-річного Бориса Когуча з Івано-Франківщини. 20 травня чоловік послизнувся, розчищаючи стічну канаву до річки, впав у воду та зник. Його тіло знайшли в Калуші у річці Млинівка.

Раніше глава держави мав розмову з очільниками областей, що потерпають від паводку: виконувачем обов’язків голови Закарпатської облдержадміністрації Ярославом Галасом, головою Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком, – а також головою Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним.

Читайте також:
“Поганий симптом”: Зеленський почав скасовувати укази Порошенка пачками

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна