“Вірні завжди”. Україна відзначає День морської піхоти

 

З 23 травня 2018 року Україна відзначає День морської піхоти. Саме в цей день 1918 року гетьман Скоропадський видав указ України по Морському відомству “Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби”.

Через 101 рік цей день став професійним святом морської піхоти України – одного з найбоєздатніших родів військ у державі.

Вітання з професійним святом українським “штормовим беретам” оприлюднив і президент держави Володимир Зеленський. Це – його перше привітання на високій посаді.

Привітання опубліковане також і на сайті глави держави.  

Новоспечений начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак також відзначив роль морської піхоти у захисті державних кордонів.

Командир 530-го окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухаревський записав відеозвернення, розпочавши його слів “ну що, моя дорога молодь, мої борсучата“, побажав морпіхам здоров’я та анонсував смачний сюрприз із нагоди свята. Який – не сказав, зберігши інтригу.

Відзначимо, що “Борсук” – позивний Вадима Сухаревського.

https://www.facebook.com/larisa.mala/videos/3274963965865641/

Заступник командувача морської піхоти ВМС ЗС України полковник Дмитро Делятицький своє відеопривітання записав на узбережжі моря:

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський поруч із привітанням висловив співчуття рідним і близьким морських піхотинців, які віддали у боротьбі за незалежність України.

Міністр оборони Степан Полторак – лаконічний у своєму привітанні. На сторінці у соцмережі Facebook він опублікував морпіха у спорядженні з написом “З Днем морської піхоти”.

Читайте також:
“Мінус бойовик”. У мережі показали, як морпіхи ліквідували кадрового російського офіцера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна