Комітет Сенату США затвердив проект нової резолюції про підтримку України

 

Комітет із закордонних справ Сенату США розглянув та рекомендував до ухвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію, присвячену 5-й річниці Революції Гідності, яка засуджує російську агресію щодо України, обіцяє подальшу підтримку України зброєю та вшановує пам’ять Небесної сотні.

Про це ввечері 22 травня повідомила прес-служба Посольства України у Сполучених Штатах Америки.

Сенатори запропонували підтвердити в резолюції незмінну відданість Уряду США підтримці зусиль української влади з упровадження демократичних та ринкових реформ, відновлення територіальної цілісності держави, а також наданню додаткових летальних і нелетальних видів безпекової допомоги для зміцнення обороноздатності України “на землі, у морі та в повітрі”. 

У проекті резолюції міститься заклик до РФ негайно звільнити членів екіпажу захоплених у Керченській протоці суден ВМСУ як таких, що підпадають під дію Женевських конвенцій 1949 року, та висловлюється підтримка усім українським політв’язням, що утримуються в РФ та підконтрольних їй територіях на основі сфабрикованих обвинувачень.

Сенату пропонується засудити дестабілізуючі дії Кремля щодо України, які тривають. Так, в резолюції підкреслюється необхідність збереження жорсткого санкційного режиму проти Росії, а також підтверджується Декларація Держдепартаменту США про невизнання незаконних намагань РФ анексувати український Крим.

Наголошується, що газопровід “Північний потік-2” становить значну загрозу безпеці Європи, спрямований на підрив економічної стабільності України та посилення її вразливості перед подальшими російськими військовими інтервенціями.

Читайте також:
США передали ЗСУ контрбатарейні радари

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна