У ЦВК роз’яснили, коли стартує виборча кампанія в Раду

 

Виборча парламентська кампанія починається згідно із законодавством на наступний день після оприлюднення указу президента про розпуск Верховної Ради – 24 травня.

Це пояснила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на брифінгу у четвер, 23 травня, передає “Українська правда”.

“Фактично після опублікування указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів і відповідно до закону про вибори народних депутатів, виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з наступного дня після опублікування указу, тобто 24 травня 2019 року без прийняття Центральною виборчою комісією будь-якого рішення щодо його початку”, – сказала Сліпачук.

Сліпачук зазначила, що трактувати питання конституційності виданого президентом Зеленським указу, – не у площині повноважень Центрвиборчкому.

“Ми будемо чітко дотримуватися норм закону для законних легітимних виборів, які мають відбутися”, – сказала голова ЦВК.

Сліпачук додала, що бачить спроби певні політичних гравців “втягнути ЦВК в політ процес, але запевнила, що “цього не станеться”.

Сліпачук також заявила, що Центральна виборча комісія закликає Президента України, Верховну Раду і Кабінет міністрів негайного ухвалити рішення, які дозволять провести позачергові вибори депутатів 21 липня відповідно до законодавства.

“Я зараз сподіваюсь і очікую від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України негайного прийняття відповідних рішень, які дозволять провести позачергові вибори депутатів 21 липня 2019 року у відповідності до законів України і демократичних європейських практик”, – сказала Сліпачук.

При цьому вона звернула увагу на те, що на сьогодні є низка питань, “які є дуже суттєвими для забезпечення виборчого процесу відповідно до законодавства”.

Як інформувала “Новинарня“, Рада відмовилася проводити вибори за правилами Зеленського.

Читайте також:
Рейтинги на дострокові вибори: у “Слуги народу” – понад 40%, Вакарчук підійшов до бар’єру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна