“Призов по-житомирськи”. 560 десантників розпочали строкову військову службу

 

560 військовослужбовців, які пройшли курс загальної військової підготовки та навчання в 199-му навчальному центрі ДШВ у Житомирі, склали військову присягу. Усі бійці призвані на строкову службу до лав Збройних сил.

Про це у вівторок, 21 травня, інформує прес-служба 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ.

“Піти на строкову службу в сучасних умовах – це серйозне рішення. Хтось із вас приймав його власноруч, у когось так склалась доля. Але так чи інакше ви сьогодні зробили цей крок. І будемо сподіватись, що кроку назад вже не буде”, – зазначає командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Командувач ДШВ нагадав, що сьогодні четверту річницю свого створення відзначає 199-й навчальний центр ДШВ.

“Хочу нагадати постійному особовому складу навчального центру головну істину – вчити важко, але завжди пам’ятайте, якою високою є ціна вашого навчання. Зазвичай, військовослужбовець у вас тільки вчиться, далі вже починається інший етап, він називається – набуття досвіду. І багато того, що він дізнається тут, він несе з собою через всю службу аж до її закінчення. Також, добре пам’ятайте про те, що останню оцінку в залікових відомостях час від часу ставить ворожа куля, або ворожий осколок, і відповідним чином ставтесь до виконання свого військового обов’язку”, – наголосив Забродський.

Понад півтисячі молодих десантників після складення присяги нестимуть службу у військових частинах Десантно-штурмових військ Збройних сил України, але не будуть залучатись до виконання бойових завдань на сході України.

Сьогодні присягу склали 560 військовослужбовців. Це перша половина, з червня розпочинається другий етап призову на строкову військову службу. Тоді буде призвано ще близько 600 військовослужбовців.

Після його завершення і проходження курсу загальної військової підготовки вони будуть направлені в ті військові частини Десантно-штурмових військ, які мають пункти постійної дислокації не у в районі виконання завдання. Тобто, це будуть всі військові частини, крім 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Як інформувала “Новинарня“, рота ДШВ ЗС України захопила американський штаб на навчаннях НАТО.

Читайте також:
Генерал Забродський відреагував на чутки про його призначення на Генштаб при Зеленському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна