У Верхньоторецькому окупанти заборонили мешканцям проходити на українську територію

 

У селищі Верхньоторецьке Донецької області, частина якого окупована бойовиками, місцевим жителям заборонили проходити на українську територію, відрізавши таким чином людей від медичної допомоги, магазинів, роботи.

Про це  у понеділок, 20 травня, повідомили у громадській організації “Оборона Маріуполя”, передає “Укрінформ”.

“Бойовики так званої “ДНР” влаштували гуманітарну катастрофу в селищі Донецької області… Після останньої ротації на блокпосту так званої “ДНР” розмістилися озброєні особи, які заборонили місцевим жителям проходити на українську територію”, — йдеться в повідомленні.

Частина селища контролюється українською армією, а друга частина окупована т.зв. “ДНР”. Безпосередньо в самому селищі, на лінії розмежування розташовані блокпости українських захисників і бойовиків.

Значна частина громадян України, які живуть в окупованій частині смт Верхньоторецьке, працює в українській частині селища і прилеглих населених пунктах. Також, мешканці окупованої частини відвідують лікарню, магазини та інші установи на території, підконтрольній Україні. Діти, що живуть у захопленій терористами “ДНР” частині селища, ходять до школи на українську територію.

Тепер бойовики заборонили жителям проходити на територію, контрольовану Україною. Люди позбавлені доступу до медичних установ, шкіл, продуктових магазинів тощо.

Як зазначають, бойовики, які заступили на блокпости після ротації, розмовляють з характерним російським акцентом і не розуміють українську. У розмовах між собою окупанти проговорилися, що приїхали з РФ.

Як зазначається, мешканці Верхньоторецького звернулися до ватажка угруповання “ДНР” Дениса Пушиліна. Проте він повідомив, що “його повноваження не дозволяють вирішувати такі питання, адже все, що пов’язано з військовими, вирішується через російських силовиків“.

Читайте також:
Грошей нема, але ви тримайтеся”. В окупованому Донецьку розкидали листівки “від Пушиліна”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна