Окупанти обіцяють гроші за отримання російського громадянства на Донбасі

 

Військовим, яких призвали з-поміж місцевого населення, окупаційна влада так званих “Л/ДНР” обіцяє підвищення грошового забезпечення, якщо ті оформлять російське громадянство.

Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони.

Зазначається, що, водночас грошове забезпечення сержантському й рядовому складу постійно затримується та не виплачується у повному обсязі. Це призводить до зростання протестних настроїв серед особового складу.

В окремих передових підрозділах противника більше третини особового складу хочуть достроково звільнитись з військової служби, також зросла кількість випадків самовільного залишення місць служби та дезертирства.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.
У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також:
Мешканцям Донбасу з російськими паспортами можуть заборонити в’їзд до ЄС, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.