Україна вперше святкує День резервіста

 

У суботу, 18 травня 2019 року, Україна вперше святкує День резервіста.

Як передає “Новинарня“, саме цього дня чотири роки тому указом президента України було розпочато формування оперативного резерву як складової Збройних сил України.

Рішення про щорічне відзначення Дня резервіста 18 травня президент Петро Порошенко ухвалив 19 квітня ц.р.

“Віднині ми започатковуємо традицію вшанування на державному рівні патріотів нашої держави, які добровільно проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формувань.
Більшість із вас навчалися військовій справі не за книжками та кінофільмами, а у важких випробуваннях. Ви отримували професійний вишкіл і гартувалися у реальних запеклих боях із російським агресором.
Саме тому сформовані у найскладніших умовах війни українські резервісти є потужним потенціалом національного війська та його надійною підтримкою у стримуванні широкомасштабної агресії з боку Російської Федерації”, – ідеться в тексті вітання президента Петра Порошенка.

Як зазначив своєю чергою міністр оборони Степан Полторак, День резервіста – свято “громадян, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок, проявили відвагу, героїзм та стійкість під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, і сьогодні знаходяться у готовності в будь-який час знову стати до лав українського війська”.

“Це свято є свідченням глибокої поваги громадян України до своїх захисників, чий високий авторитет, мужність і відвага високо цінується українським суспільством”, – зазначив начальник Генштабу ЗСУ – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

Генерал армії Муженко зауважив, що резерв ЗСУ – це 200 тисяч високопрофесійних воїнів, і “сьогодні ми продовжуємо нарощувати спроможності нашого резерву шляхом вдосконалення набутих резервістами військових навиків на регулярних навчальних зборах”.

Керівники держави та війська привітали резервістів та висловили “щиру вдячність за взірцеву службу Українському народові, вірність Військовій присязі та постійну готовність до захисту Вітчизни”.

Читайте також:
На Полтавщині розпочала роботу новостворена Рада резервістів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна