Суд відхилив позов Кернеса щодо ліквідації намету, який став символом українського Харкова

 

Харківський окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову міської ради Харкова, яка просила обмежити протест на майдані Свободи з використанням намету або інших споруд.

Суддя Владислав Єгупенко відмовив у задоволенні позову вже після півночі 18 травня, повідомляє “Медіапорт”.

Зазначається, що після оголошення ухвали присутні співали гімн разом із суддею.

Раніше на судовому засіданні 17 травня Харківська міськрада заявила про зміну предмету позову. У клопотанні містилося прохання обмежити право на свободу мирних зібрань “шляхом заборони Михайлу Лебедю використання та встановлення намету або інших споруд під час проведення безстрокового мирного зібрання на майдані Свободи”. Доти про “інші споруди” не йшлося.

Відповідач Михайло Лебедь заявив, що не встановлював намет.

За клопотанням міськради суд долучив до матеріалів справи акт про квітневу пожежу в наметі.

Тепер у сторін є день на оскарження рішення суду.

Як повідомляла “Новинарня“, 8 травня на сайті Харківської міськради була оприлюднена петиція щодо знесення намету “Все для перемоги”. Її ініціював мер Геннадій Кернес. За добу петиція зібрала необхідну для розгляду кількість підписів. Протягом десяти днів мер має на неї відповісти.
Ініціатори створення намету проти того, щоб його прибирали. На їхню думку, намет “має стояти на майдані Свободи до кінця війни”.

11 травня інспекція з паркування департаменту територіального контролю Харківської міськради винесла припис організаторам намету з вимогою самостійно демонтувати його протягом трьох днів. Якщо цього не станеться, намет демонтують “на підставі рішення виконавчого комітету Харківської міської ради”.

12 травня сотні активістів у Харкові влаштували марш проти ініціатив Кернеса прибрати “військовий” намет із площі Свободи та повернути проспекту Григоренка ім’я маршала Жукова.

Читайте також:
В’ятрович пригрозив Кернесу судом за перейменування проспекту на честь Жукова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.