Окупанти обстріляли будинки в Золотому на Луганщині. ФОТО

 

Українська сторона СЦКК заявила про артобстріл з боку збройних формувань Росії житлового сектора селища Золоте-1 Попаснянського району Луганської області.

Фотофіксацію за фактом обстрілу 17 травня провела мобільна група української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, ідеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу ОС.

“Встановлено, що близько сьомої ранку збройними формуваннями РФ з напрямку Первомайська здійснено обстріл населеного пункту Золоте-1 із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм”, – сказано в звіті.

В ході проведення обстеження мобільною групою УС СЦКК зафіксовано, що по вулиці Лесі Українки від влучання в будинок та розриву артснаряду калібру 122 мм зруйновано дах, частково пошкоджено стелю, санітарні прибудови, коридор та кухня, вікна у спальні. Власник будинку розповів, що під час обстрілу він вийшов на вулицю, і це його врятувало від загибелі.

Під час обстрілу зазнали пошкоджень також сусідні домогосподарства, де було вибито скло у вікнах житлових та господарчих будівлях. Ще в одному помешканні по вулиці Чайковського пошкоджено вікна у теплиці та бесідці.

“Прибувши на місце обстрілу по вулиці Молодіжна, представники УС СЦКК зафіксували шість свіжих вирв від попадання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 60 метрів від автомобільного шляхопроводу, що з’єднує населені пункти Золоте і Гірське. Важливо зазначити, що неподалік розташована школа і коледж, що саме по цій дорозі щодня ходять дорослі і діти”, – сказано в повідомленні.

На місці обстрілу за третьою адресою зафіксовано шість вирв від 122-мм снарядів на відстані близько 800 метрів від житлових будинків Золотого-4.

На щастя, внаслідок обстрілу постраждалих осіб немає.

“Українська сторона СЦКК повідомляє, що російсько-окупаційні війська, нехтуючи усіма нормами міжнародного гуманітарного права, в черговий раз ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення Донбасу, продовжують обстріли населених пунктів свідомо порушуючи Мінські домовленості”, – підкреслили в ОС.

Нагадаємо, 17 травня прес-центр ООС заявляв про сім обстрілів, один український воїн отримав поранення.

Читайте також:
Наєв нагородив роту глибинної розвідки за взяте Золоте-4. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна