ЗСУ укомплектовані військовими капеланами на 70%, – Наєв

 

Збройні сили України укомплектовані військовими капеланами на 70%. Водночас, із військовими також працюють високомобільні групи внутрішньої комунікації.

Про це повідомив екс-командувач ООС генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає “Укрінформ”.

“На сьогодні у нас укомплектовано близько 70% посад. Водночас потреба покривається за рахунок священиків-волонтерів. Загалом же в районі проведення операції Об’єднаних сил військові забезпечені психологічною допомогою повністю. А ось що стосується методик надання такої допомоги, то тут треба працювати. Щоб виховати класного психолога, людину, яка фахово підготовлена допомагати військовим в районі проведення військової операції, треба ще працювати”, – сказав Наєв.

Разом з тим, наголошує Наєв, військовослужбовцям на передовій постійно надається психологічна допомога. Крім штатних офіцерів-психологів підрозділів та військових частин постійно в районі виконання завдань працюють високомобільні групи внутрішньої комунікації.

“Вони називаються «Альфа», «Чарлі» та «Браво». Їх надсилає Генеральний штаб. У складі цих груп працюють найбільш фахові спеціалісти. Крім цього, за моєї ініціативи та з доброї волі голови Донецької ОДА Олександра Куця, системно здійснюється психологічна реабілітація військовослужбовців на базі сучасного та добре оснащеного госпіталю для ветеранів війни у Святогірську Донецької області. Тут пройшли реабілітацію понад 400 військових, які потребували цього”, – сказав Наєв.

Як інформувала “Новинарня“, Наєв уточнив, за яких умов ОСи звільнять Донбас за одну добу.

Читайте також:
Наєв розповів, скільки військових потрапили в полон за час проведення ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна