Бойовики вирішили обстріляти сили ОС, але збили власний безпілотник, – ГУР

 

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування російських окупаційних військ активізувало заходи з провокування загострення обстановки вздовж лінії зіткнення.

Про це в п’ятницю, 17 травня, повідомив речник Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил полковник Олександр Мотузяник.

Наголошується, що гібридні війська розширюють масштаби ведення повітряної розвідки з використанням БПЛА – в тім числі і в оперативно-тактичній глибині оборони ЗСУ.

Українські розвідники акцентують: що збільшено інтенсивність тренувань підрозділів противника з виходом їх на передову та зросла кількість провокаційних і хаотичних обстрілів бік позицій Об’єднаних сил.

Такі дії противника призводять до збільшення його втрат: і серед особового складу, і щодо військової техніки.

“15 травня в смузі відповідальності однієї з окремих мотострілецьких бригад противника, в результаті відкриття так званого “дружнього вогню” збито власний БПЛА, який було запущено противником для виявлення цілей на позиціях Об’єднаних сил. Командування російських окупаційних військ вживає заходів для приховування зазначеного інциденту і розповсюджує недостовірну інформацію про збиття БПЛА, який наче б то належав підрозділу Об’єднаних сил”, – повідомив речник Міноборони.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики провокують ЗСУ на вогонь для сюжетів росЗМІ.

Читайте також:
Розвідка 54 омбр знищила автомобіль бойовиків з боєприпасами. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна