“У трьох стихіях та під веселкою”. Генштаб показав, як тренують “морських котиків” ЗСУ. ФОТО

 

Заняття у трьох стихіях, у морі, у небі та на суші, проводяться у ці дні з резервістами оперативного резерву першої черги 73-го морського центру спеціального призначення.

Про це в п’ятницю, 17 травня, інформує прес-центр Генерального штабу України.

Зазначається, що Сили спеціальних операцій відійшли від загальновійськової підготовки цієї категорії військовослужбовців та акцентувалися на вузьконаправленій фаховій підготовці, зумовленій спектром завдань, притаманних водолазам-розвідникам.

За словами керівника збору, тривалість навчального дня для резервістів-спецпризначенців Центру складає 10 годин.

“Це 10 годин щоденних інтенсивних практичних занять, адже коло навичок, якими мають володіти наші військовослужбовці, значно ширша, ніж у будь-якого іншого підрозділу. Частина занять проводиться вночі, а локації практичних дій – найрізноманітніші”, – зазначив офіцер.

Фоторепортаж прес-офіцерів ГШУ:

Морські спецпризначенці Морські спецпризначенці1 Морські спецпризначенці2 Морські спецпризначенці3 Морські спецпризначенці4 Морські спецпризначенці5 Морські спецпризначенці6 Морські спецпризначенці8
<
>

Збори з резервістами триватимуть ще тиждень. Але, запевняють в МОУ, вже зараз більшість з резервістів висловили бажання знову прийти в ССО.

“Свого часу я проходив підготовку у навчальному центрі, потім ще декілька разів був на подібних зборах в іншому виді Збройних Сил. Але такої інтенсивності і драйву, як тут, я ще не бачив ніколи” – поділився враженнями один з резервістів.

Як інформувала “Новинарня“, розвідники 8 опсп десантувалися без парашутів.

Читайте також: 
“В умовах ближнього бою”: морські спецпризначенці показали, як штурмують кораблі. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна