Президент підписав указ про запуск 5G в Україні

 

Президент Петро Порошенко підписав указ, який визначає графік запуску зв’язку п’ятого покоління в Україні у 2020 році.

Про це в п’ятницю, 17 травня, повідомляється на Facebook-сторінці президента.

“17 травня, у всесвітній день радіозв’язку, маємо історичну подію: розуміючи, що зв’язок 5G у 2020 запрацює у більшості країн ЄС, підписую указ президента, який чітко визначить графік запуску зв’язку п’ятого покоління у 2020 році і в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Національна комісія регулювання звязку та інформатизації у 2020 році виставить на торги ліцензії на частоти 5G.

“У нас була зустріч з регулятором. Вони теж бачать велику перспективу цієї технології (5G)”, – сказав міністр. Ми сподіваємося, і це їхня позиція, що Україна наступного року зможе виставити на продаж перші ліцензії на 5G. Такий план регулятора, і ми його гаряче підтримуємо”, – розповів Омелян.

Як інформувала “Новинарня“, Kyivstar почав тестувати мережу 5G.

Читайте також:
Мобільний зв’язок Vodafone у ОРДО відновлений на 70%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна