Мешканцям Донбасу з російськими паспортами можуть заборонити в’їзд до ЄС, – ЗМІ

 

В європейському Союзі розглядають можливість заборонити в’їзд на свою територію тим громадянам України, які отримали паспорт Російської Федерації за спрощеною процедурою.

Про це повідомив боюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк у Twitter.

За словами журналіста, посли ЄС обговорили питання видачі російських паспортів для громадян на Сході України.

“Вони доручили Комісії вивчити можливість заборони на в’їзд в ЄС громадянам з цими паспортами”, — написав Йовзяк.

Також посли обговорили можливість запровадження європейських санкцій у зв’язку з російською паспортизацією. Втім, за даними кореспондента, наразі лише 7 держав Євросоюзу підтримують такі санкції.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.
У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також:
“Силовики” в ОРДЛО виловлюють невдоволених паспортизацією мешканців Донбасу, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна