Деокупація Донбасу має початись з поліцейської миротворчої операції, – МВС

 

Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко заявив, що процес деокупації Донбасу має початися з поліцейської миротворчої операції і операції рятувальників.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Так, радник міністра сказав, що процес деокупації має початися з поліцейської миротворчої операції і операції рятувальників, потім будуть гуманітарні, інфраструктурні, соціальні та економічні проекти по відновленню мирного життя.

Присутні на робочій нараді з керівництвом поліції Херсонської області, ГУНП в АР Крим, Нацгвардії, служби з надзвичайних ситуацій, прикордонної та міграційної служб обговорили також основні аспекти стратегії, відновлення суверенітету України, а також підготовку особового складу структур МВС до звільнення та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“МВС буде ставити на порядок денний всієї української влади завдання сформувати Національну стратегію деокупації Донбасу, яка стосуватиметься всіх центральних органів виконавчої влади. Там передбачена і освітня складова, і складова охорони здоров’я, економіки, гуманітарна і, звичайно, правоохоронна силова складова. 360 тисяч працівників системи МВС будуть в авангарді цього процесу, важливо щоб долучилися й інші структури. Кожен громадянин повинен бачити свою участь і свою роль у звільненні України. Це обов’язково має бути спільна робота всіх структур і всіх громадян”, — пояснив Варченко.

Читайте також:
Мир із Росією можливий лише після деокупації Донбасу та Криму, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна