Правозахисники створили інтерактивну мапу нападів на громадських активістів

 

Представники правозахисної організації «Коаліція на захист громадянського суспільства» створили інтерактивну мапу нападів на громадських активістів – мапу загроз громадянському суспільству.

Карта доступна на сайті правозахисної організації.

Хронологічно інтерактивна карта охоплює останні п’ять років в Україні.

Із огляду на кількість і характер нападів правозахисники заявляють, що люди з активною громадською позицією, які наполегливо відстоюють інтереси місцевих громад і права людей, борються із незаконними забудовами, знищенням лісів і забрудненням довкілля, викривають зловживання влади і корупційні схеми, – перебувають у зоні підвищеного ризику. Серед них є багато людей із вираженою проукраїнською позицією, які активно захищають суверенітет України, брали участь у бойових діях і протидіють проявам сепаратизму.

Точну кількість нападів і вбивств людей із активною громадською позицією назвати немає можливості. Міністерство внутрішніх справ не виділяє їх із загального числа злочинів, а правозахисні організації не мають достатніх засобів та ресурсів збирати, перевіряти і зводити у єдиний реєстр інформацію з усіх регіонів.

Центр інформації про права людини опублікував доповідь про напади. Правозахисники наголошують, що це лише те, що потрапило у поле їхньої уваги, а реальна кількість таких злочинів набагато більша.

Читайте також:
Група “Хто замовив Катю Гандзюк?” кличе на всеукраїнську акцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.