На Київщині судять строковика, через якого розірвалася граната на полігоні

 

Строковик, через якого розірвалась граната на полігоні під Білою Церквою на Київщині, опинився на лаві підсудних.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Військового звинувачують у заподіянні тілесних ушкоджень співслужбовцю через порушення правил поводження з боєприпасами.

Уже завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому після вибуху гранати на полігоні в Київській області. До суду передано обвинувальний акт.

Встановлено, що 21 лютого 2019 року під час прибирання території полігону однієї з військових частин неподалік Білої Церкви, військовослужбовець строкової служби, грубо порушуючи правила поводження з боєприпасами, взяв до рук знайдену ним в траві нерозірвану гранату типу РГН та кинув її на землю в бік іншого військовослужбовця.

Внаслідок вибуху обидва солдати отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Відповідно до ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України строковику-правопорушнику загрожує до двох років тримання у дисциплінарному батальйоні або позбавлення волі на строк до трьох років.

Також за недбалість уже покарали керівництво полігону та відповідальних осіб військової частини, які допустили небезпечний інцидент, не подбавши про належне очищення стрільбища від нерозірваних гранат.

За результатами розгляду судом адміністративних матеріалів, направлених військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону, 5 військових службових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності – на них накладено штрафи.

Читайте також:
З початку ООС знищили понад 37,5 тис. вибухонебезпечних предметів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна