У Туреччині відбуваються масштабні військові навчання у трьох морях. ФОТО

 

У Туреччині в понеділок, 13 травня, розпочалися масштабні навчання турецьких Військово-морських сил Denizkurdu-2019, в яких візьмуть участь майже 25 тисяч військовослужбовців, 131 корабель, 57 літаків та 33 вертольоти.

Навчання проходять одночасно у Чорному, Егейському та Середземному морях, повідомляє агентство Anadolu.

“Маневри з борта турецького фрегата Gelibolu координує адмірал Ерджумент Татлиоглу. Навчання триватимуть до 25 травня”, — повідомило командування ВМС Туреччини.

Мета Denizkurdu-2019 – відпрацювання координації дій у кризовий період, підвищення рівня готовності підрозділів, кораблів і морських повітряних суден.

Під час проведення навчань запланували відпрацювання дій підрозділів ВМС у разі військового конфлікту, враження цілей умовного противника на суші і на морі, перевірку систем берегової ППО, висадку десанту, тренування з евакуації поранених військових, зокрема з території противника, радіоелектронну боротьбу та інше.

Навчання Туреччина 1 Навчання Туреччина 2 Навчання Туреччина 4
<
>
ФОТО: Tahir Turan Eroğlu

Читайте також:
Воронченко домовився з Туреччиною про будівництво нових кораблів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна