Концерт для порятунку: збираємо кошти для лікування 7-місячної Соломії Лукашенко

благодійність

У Ніжині на Чернігівщині відбувся благодійний концерт “Від серця до серця”, у ході якого було зібрано 7106 гривень для лікування 7-місячної Соломії Лукашенко.

Коли дівчинці було три місяці, їй поставили невтішний діагноз “біліарна атрезія жовчновивідних протоків”. Це рідкісна патологія, і врятувати маленьку Соломію може тільки трансплантація печінки. Операцію дівчинці планують робити в Італії.

Завдяки небайдужим людям за два дні до Великодня батькам вдалося зібрати необхідну суму для трансплантації. Але через те, що Соломія важко перенесла переліт, ці гроші вони змушені витрачати на стабілізацію дитини.

Подруга родини, співачка Яна Хмелюк, яка навчалася з мамою Соломійки Оксаною на факультеті культури і мистецтв Ніжинського державного університету ім. Гоголя, не розгубилася й почала шукати шляхи, яким чином ще можна допомогти дівчинці. Відтак організували благодійний концерт за участі учнів та викладачів Школи мистецтв при Ніжинському коледжі культури й мистецтв та колишніх випускники НДУ ім. Гоголя.

“Перше, що мене наштовхнуло на цю справу – розуміння, як важко батькам Соломійки, Оксані та Дмитру. Усе, що їх тримає, – це надія і небайдужі люди. Я в своєму житті теж, як мені здавалося, ледь не втратила сина: не могла збити високу температуру, а він вже ніяк не реагував, був гіпертермічний синдром. Тоді у мене перед очима промайнуло все життя…”, – розповідає Яна.

Спільними зусиллями було проведено два благодійні концерти в рамках святкування Дня міста. Дітям-учасникам концертів вручали солодкі подарунки, а солісти й керівники колективів отримали м’які іграшки від фабрики “Копиця”.

“Зворушило, коли хлопчик, вихованець дитячого хору “Соняшник”, сказав керівникові: “У мене є одна гривня, можна, я її покладу до скриньки?”
Розчулена я була ще й тим, що від жодного, до кого зверталась, не отримала відмови. Мушу сказати, що війна змінила нас: ми стали більш чуйними, люблячими і розуміючими”, – каже Яна Хмелюк, яка співпрацює також із “Новинарнею” в підготовці текстів.

Усі зібрані під час концертів гроші відправили на банківський рахунок Лукашенко Оксани Михайлівни, мами хворої дівчинки.

Та найприємнішою новиною стало те, що Соломія почала реагувати на терапію. Їй стало краще, і скоро її можна буде оперувати.

В італійському місті Палермо життя дівчинки береться врятувати професор-трансплантолог світового рівня Жан Девіль. В Україні, на жаль, наразі недостатньо умов для післяопераційної реабілітації немовлят із такими патологіями.

Якщо Ви також хочете підтримати родину й дати можливість Соломійці видужати, можете перерахувати кошти на одну з карток:

5168 7554 1990 3188 – Лукашенко Оксана (мама), тел.: (093) 712-69-03;
5168742206129755 – Лукашенко Дмитро (батько), тел..: (096) 769 81 80.

Фото з благодійної акції в Ніжині:

Соломія Лукашенко - концерт 4 Соломія Лукашенко - концерт 5 Соломія Лукашенко - концерт - Яна Хмелюк Соломія Лукашенко - концерт 3 Соломія Лукашенко - концерт 2 Соломія Лукашенко - концерт 1
<
>
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна