Україна поки що не буде скасовувати залізничне сполучення з РФ, – Омелян

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян підтримує повне припинення залізничного сполучення з Росією, але поки що поїзди скасовувати не будуть.

Про це Омелян розповів у інтерв’ю виданню LIGA.net.

“Я бачу, що політичного рішення (хоча ми його підтримуємо), швидше за все, не буде”, – зазначив Омелян, відповідаючи на питання про те, чи планується найближчим часом скасування залізничного сполучення з РФ.

Він визнає, що поїзди в РФ користуються попитом, але в меншій мірі, ніж це було раніше, а заповнюваність вагонів постійно зменшується.

“У минулому році вперше в історії України кількість поїздок залізничним транспортом до країн ЄС перевищила кількість поїздок у бік РФ. Тому скорочення кількості поїздів до РФ було абсолютно об’єктивним. Возити повітря не має сенсу”, – сказав Омелян.

Як інформувала “Новинарня“, Укрзалізниця не планує припиняти сполучення з Росією.

Читайте також:
Уряд розглядає припинення залізничного сполучення з РФ, але люди проти, – Омелян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна