СБУ оголосила в розшук слідчого РФ, що вів справу про “чеченську кампанію Яценюка”

 

Служба безпеки України оголосила в розшук російського слідчого Артура Найманова, який відкрив кримінальну справу проти колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка за нібито участь в Чеченській війні.

Інформація про розшук росіянина опублікована на сайті Міністерства внутрішніх справ, пише “Главком”.

Зазначено, що працівник Слідчого комітету РФ ховається від українських правоохоронців з 27 березня поточного року.

Йому заочно пред’явлено підозру за ч. 2 ст. 372 (притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності, що поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією) ч. 2 ст. 375 (винесення суддею свідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу. Запобіжний захід підозрюваному не обирався.

За версією українських правоохоронців, слідчий Найманов причетний до фальсифікації кримінальних справ проти Яценюка, лідера організації “Братство” Дмитра Корчинського, позафракційного депутата Верховної Ради, екс-лідера партії “Правий сектор” Дмитра Яроша і координатора націоналістичної організації “С14” Сергія Мазура.

Читайте також:
Інтерпол відмовив РФ у розшуку Яценюка за його “звірства” в Чечні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна