Поліція відкрила вже п’ять проваджень через порушення на 9 травня

 

У четвер, 9 травня, станом на 14:00, поліція зареєструвала п’ять кримінальних проваджень через порушення у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомляють у Департаменті комунікації МВС України.

“Станом на 14:00 9 травня на території держави зареєстровано 33 резонансні події. Найбільше – у Дніпропетровській, Миколаївській областях та місті Києві”, – йдеться у повідомленні.

З них 13 повідомлень стосуються використання “георгіївської стрічки”, вказали правоохоронці.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині адміністративний протокол  склали за фактом публічної демонстрації “георгіївської стрічки”, інформує прес-служба ГУ Нацполіції Дніпропетровської області

“9 травня вранці на 64-річного жителя м. Кривий Ріг поліцейськими складено адміністративний протокол за ст. 173-3 КУпАП (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки)”, — зазначається у повідомленні.

Таке праворорушення тягне за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки.

У Миколаєві представники партії “Опозиційний блок” під час проведення акції, присвяченій Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, роздавали учасникам білі та блакитні агітаційні кульки з відповідними написами.

У  Львові на Марсовому полі 35-річний чоловік кинув два яйця на металеву меморіальну зірку із зображенням серпа та молота та написом “Великая Отечественная война”.

Як зазначають місцеві ЗМІ, чоловіка затримали та запросили у Личаківський відділ поліції для складання адміністративного протоколу. Поліції він пояснив такі дії своєю громадською позицією та зневагою до тоталітарної комуністичної символіки.

Як інформувала “Новинарня“, в окупованому Криму вандали розтрощили пам’ятник загиблим у Другій світовій кримським татарам

Читайте також:
Підсумки “Безсмертного полку” в Києві: два адмінпротоколи, без зіткнень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна