Коцаба, якого в Україні притягували за держзраду, отримає премію в Німеччині

 

Проросійський блогер Руслан Коцаба, що був засуджений в Україні за перешкоджання Збройним силам та провів рік за ґратами, отримав Аахенську премію миру.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Засновниками цієї премії є пацифістські об’єднання лівих політичних партій, церковних організацій і профспілок у західнонімецькому місті Аахен.

Церемонія вручення премії в розмірі двох тисяч євро відбудеться 1 вересня, у річницю початку Другої світової війни.

Як повідомляла “Новинарня“, Руслана Коцабу затримали 8 лютого 2015 року за підозрою в державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних сил України. Перед цим він активно виступав проти проведення мобілізації до ЗСУ, записував відеозвернення. Журналіста взяли під арешт.
12 травня 2016 року Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до 3,5 років позбавлення волі, визнавши винним у перешкоджанні Збройним силам України, проте виправдав за звинуваченням у державній зраді.
14 липня 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу, і він вийшов на волю.

Під час перебування за ґратами івано-франківський журналіст став прапором так званих “антивоєнних”, а також проросійських сил в Україні, які на прикладі його справи обвинувачували владу в політичних репресіях.

Після звільнення Руслан Коцаба неодноразово брав участь в акціях проросійських, заходах колишніх “регіоналів”, записував відеозвернення тощо.
Нардепи-“опоблоківці” Рабинович і Мураєв створили нову партію з Коцабою.

Вищий спеціалізований суд України 7 червня скасував виправдувальний вирок Коцабі, ухвалений раніше апеляційним судом Івано-Франківщини, та призначив нове провадження в суді апеляційної інстанції.
На суді Коцаба знову заявив, що війна на сході є громадянською.

Читайте також:
Активіст “Правого сектора” побив “мураєвця” Коцабу,
який вважає війну громадянською. ВІДЕО

Держбюджет для Коцаби. Навіщо Мінмолодьспорту виділило півмільйона гривень антиукраїнським організаціям?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна