Бойовики в односторонньому порядку вийшли “з режиму тиші”, – СЦКК

 

Бойовики “ДНР/ЛНР” заявили спостерігачам ОБСЄ про вихід із “режиму тиші”.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 8 травня, сповістив прес-центр операції Об’єднаних сил з посиланням на українську сторону Спільного центру контролю і координації.

“За повідомленням української сторони СЦКК, о 10.00 08.05.2019 від команди СММ ОБСЄ отримано повідомлення про припинення в односторонньому порядку російськими бойовиками на Сході України режиму припинення вогню у вздовж усієї лінії зіткнення”, – сказано в прес-релізі.

Відповідно до заяви УС СЦКК, у зв’язку з цим припинено відновні роботи на Донеччині.

“Через нахабне порушення Мінських домовленостей російськими окупаційними військами було припинено роботи по відновленню будівель, які були пошкоджені внаслідок обстрілів. Через байдужість окупантів до потреб мирних жителів Донбасу призупинено відновлення житлових масивів у населених пунктах Мар’їнка та Красногорівка”, – ідеться в повідомленні.

“…Хоча даний факт у черговий раз свідчить про цілеспрямовані дії окупантів щодо подальшого загострення соціального напруження в регіоні та загострення збройного конфлікту в цілому, українська сторона не припинить відновлювати інфраструктуру регіону, а гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишиться під контролем Об’єднаних сил”, – сказано в заяві.

Як повідомляла “Новинарня“, з початку травня внаслідок бойових дій на Донбасі загинули троє українських військових. За добу 7 травня зафіксовано 25 обстрілів з боку окупаційних військ.

Читайте також:
Уперше за кілька років ТКГ не домовилася про “великоднє перемир’я” на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна