9 травня по телебаченню покажуть фільм “Донбас” Сергія Лозниці

Кадр із фільму Кадр із фільму "Донбас" Сергія Лозниці

 

Фільм Сергія Лозниці “Донбас” вперше покажуть по телебаченню.

Він вийде в ефірі українського телебачення на телеканалі Суспільного мовлення 9 травня о 22:00. Кінопоказу передуватиме випуск програми “Як дивитися кіно”, протягом якого ведучий Лук’ян Галкін говоритиме з режисером цього фільму.

Світова прем’єра фільму “Донбас” відбулася у програмі “Особливий погляд” минулорічного Каннського кінофестивалю, де отримав приз за найкращу режисуру.

Фільм, що розповідає про війну на сході України, складається з 13-ти епізодів, які об’єднує спільний простір. Вони ніби випливають один з одного, створюючи фільм-подорож не лише по фейкових республіках, а й жанрами.

Сам Лозниця називає свій фільм мандрами між комедією абсурду та трагедією абсурду. Він показує реальні історії (в основі кожного епізоду – саме факти, які відбувалися насправді) ніби у кривому дзеркалі. Гротескні кадри змінюються трагічними.

Телепрем’єра на Суспільному телеканалі (UA: Перший) також відбудеться ексклюзивно в телеефірі й буде доступна для перегляду на сайті телеканалу лише протягом ефіру.

Як повідомляла “Новинарня“, фільм також отримав українську національну премію “Золота дзиґа” у номінаціях “найкращий фільм”, “найкраща режисура” та “найкращий сценарій”.
Це кіно назвали найкращим фільмом року за версією українських кінокритиків. Також “Донбас” представляв Україну у боротьбі за “Оскар”, але до шорт-ліста не потрапив.

Читайте також:
У Москві скасували показ фільму Сергія Лозниці “Донбас”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна