Авіакатастрофа в Росії: загинула 41 людина

 

У Росії офіційно підтвердили загибель 41 людини внаслідок аварії літака, що зазнав аварії в аеропорті «Шереметьєво» столиці Москви.

Ці дані повідомила журналістам речниця Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Росії Олена Марковська, передає “Радіо Свобода”.

Таким чином, справдилися побоювання щодо числа загиблих після того, як у Слідчому комітеті дещо раніше 5 травня повідомили: є дані про те, що з 78 людей, які були на борту аварійного літака, вижили лише 37. Раніше Слідчий комітет офіційно підтверджував загибель 13 людей, із них двох дітей, – після перших повідомлень про лише одного загиблого.

Також офіційно заявляли про сім потерпілих, із яких принаймні двоє перебувають у тяжкому чи й украй тяжкому стані, з опіками і отруєнням продуктами горіння. За іншими повідомленнями, до лікарів за наслідками катастрофи звернулися 19 осіб. Загалом шпиталізовані, за різними даними, п’ять чи шість із них.

Пасажирський літак російської моделі «Сухой Суперджет-100» (SSJ-100) авіакомпанії «Аерофлот», що вилетів із Москви рейсом до Мурманська з 78 людьми на борту, майже відразу після злету запросив аварійну посадку, після того радіозв’язок із ним зник. Літак, грубо приземлившись, кілька разів ударився об поверхню злітно-посадкової смуги, пошкодив шасі і спалахнув. Хвостова частина літака повністю згоріла. Саме пожежа і стала причиною загибелі людей.

Причина аварії ще не відома; в Росії припускають, що літак могла пошкодити блискавка, внаслідок чого в нього «відмовила автоматика».

Випадки, коли влучення блискавки в літак у польоті призводить до аварійних наслідків, вкрай рідкісні; за історію цивільної авіації з 1950-х років їх відомо лише до десятка. За статистикою, пересічно кожен літак комерційної авіації зазнає удару блискавки частіше ніж раз на рік, або ж кожному пілотові дістається удар блискавки в літак приблизно раз на кожні три тисячі годин польоту.

Як інформувала “Новинарня“, у США “Боїнг” впав у річку, всі вижили.

Читайте також:
Британські експерти встановили причину Смоленської авіакатастрофи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна