Від початку доби окупанти 12 разів обстріляли позиції ЗСУ, є поранені

 

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили 12 обстрілів позицій ЗСУ. Внаслідок обстрілів поранено двох українських захисників.

Про це під час брифінгу у п’ятницю, 3 травня, повідомив речник Міноборони Максим Праута.

“Ніч та ранок в районі проведення операції Об’єднаних сил не були спокійними. Від початку поточної доби станом на 12 годину, відбулося вже 12 обстрілів з боку противника”, — повідомив речник.

За словами Праути, з пів на першу ночі російсько-окупаційні війська майже годину з боку Верхньошироківського з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілювали військовослужбовців Збройних сил України, які виконують бойові завдання поблизу населеного пункту Піщевик.

Позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новотроїцького двічі за ніч були обстріляні із заборонених мінометів 120 та 82 калібрів, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Ще один обстріл тут відбувся після 6 ранку із міномету калібру 120 мм і кулеметів великого калібру.

Крім того, під ранок ворог випустив чотири міни калібру 82 мм по опорних пунктах Об’єднаних сил в районі Березового, і ще два рази використав міномети 82 калібру під час обстрілів оборонців Мар’їнки. Також біля Мар’їнки зранку зафіксовані два обстріли з автоматичних станкових гранатометів, а також кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Як зазначалось під час брифінгу, захисники Авдіївки опинялися під вогнем противника двічі. З 6:40 протягом 20 хвилин окупанти з боку Спартака вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а після 9:10 з боку Яковлівки випустили шість мін калібру 120 мм.

У районі Павлополя близько 6 ранку відбувся досить тривалий обстріл позицій українських військ з озброєння бойової машини піхоти.

За попередньою інформацією, протягом поточної доби двоє військовослужбовців Об’єднаних сил поранено, повідомив речник Міноборони.

Читайте також:
Мешканці Львівщини на колінах зустрічали кортеж із тілом бійця ООС Куцика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна