У Міноборони стартували випробування комплексу “Оболонь-А” для артпідрозділів ЗСУ

 

Міністерство оборони України заявляє про початок випробувань комплексу автоматизованого управління вогнем артилерії «Оболонь-А».

Про це в п’ятницю, 3 травня, повідомив міністр оборони Степан Полторак.

«Це дуже потрібний комплекс для Збройних сил України, який на 30-40 відсотків підвищить можливості наших артилерійських підрозділів. Він буде більш мобільним й ефективним, підвищить можливості вогневого ураження противника, а також живучість екіпажів», – наводить слова міністра оборони Степана Полторака прес-служба відомства.

Перебуваючи на державному підприємстві «Львівський державний завод «ЛОРТА», яке входить до складу державного концерну «Укроборонпром», Полторак наголосив, що цей комплекс є сучасною й унікальною технікою, яка не має жодної запчастини країни-агресора.

«Там лише ті запчастини і складові, які вироблені в Україні, на вашому підприємстві, а також ті, які нам поставили наші партнери», – сказав міністр оборони.

За словами Полторака, після успішного завершення цих випробувань комплекс візьмуть на озброєння, і буде почато його серійне виробництво.

Як інформувала “Новинарня“, “Укроборонпром” модернізував для ЗСУ партію танків “Булат”.

Читайте також:
В Україні успішно випробували турецькі ударні безпілотники Bayraktar. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна