Екс-посла РФ у Мінську Кремль може призначити куратором ОРДЛО, – ЗМІ

 

Російський екс-посол у Білорусі Михайло Бабич, ймовірно, стане куратором політики Кремля на окупованих територіях Донбасу, змінивши на цій посаді довірену людину Владислава Суркова.

Про це розповів із посиланням на свої джерела російський політичний і громадський діяч Марк Фейгін, передає “Укрінформ”.

“Бабич вважається людиною, в якої досить близькі стосунки з Путіним. При цьому його як вихідця з ГРУ призначають на ті ділянки, де Кремль хоче позначити більш різкі дії. Тому його призначення на кураторство в “ДНР”, “ЛНР” може означати більш різкі дії там (як один із варіантів – аж до визнання “республік”)”, – вважає Фейгін.

Він проводить прямий зв’язок очікуваного призначення Бабича з відставкою, що відбулася кілька тижнів тому, Олега Говоруна, якого називають “людиною Суркова”. 20 квітня Говоруна зняли з посади начальника Управління Адміністрації президента РФ по прикордонному співробітництву. Мабуть, на цю посаду призначать Бабича, передбачає Фейгін.

“Помічник президента РФ з питань соціально-економічного співробітництва з державами СНД, Абхазією і Південною Осетією” Владислав Сурков поки що залишається на своїй посаді. Але його вплив на події в ОРДЛО постійно зменшується.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін звільнив Михайла Бабича з посади посла в Білорусі. Новим керівником російської дипмісії в Мінську призначено Дмитра Мезенцева.

Раніше в 2016 році, після того, як з посади посла РФ в Україні звільнили Михайла Зурабова, російська сторона запропонувала на цю посаду Михайла Бабича. Однак через загострення відносин між країнами, викликаних анексією Криму і конфліктом на Донбасі, Київ цей агреман так і не дав. Міністерство закордонних справ України заявило, що призначення нового посла Росії в Україні знято з порядку денного, і до звільнення окупованих територій, розглядатися не буде.

Як інформувала “Новинарня“, російський куратор ОРДЛО пропонує Києву обмін: зняття блокади – повернення підприємств.

Читайте також:
Кремль змінив куратора ОРДЛО. Що про нього відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна