“Він вам не Дімон”. ЄСПЛ оштрафував Росію на 15 тис. євро

 

Європейський суд з прав людини зобов’язав Росію виплатити 15 тис. 299 євро координаторці штабу опозиційного політика Алексєя Навального Ельвірі Дмитрієвій.

Про це йдеться в рішенні ЄСПЛ від 30 квітня, передає “Європейська правда”.

Суд визнав Росію винною в порушенні п’яти статей Європейської конвенції з прав людини. Дмитрієвій присудили компенсацію моральної та матеріальної шкоди на суму 12 649 євро.

Ще 2650 євро РФ повинна компенсувати за послуги двох адвокатів активістки.

Дмитрієва була організатором неузгодженої акції “Він вам не Дімон” у Казані 26 березня 2017 року. Районний суд в Казані визнав відмову влади узгоджувати мітинг незаконною. Утім, за день до акції поліція склала на Дмитрієву протокол за заклик до участі в акції через соцмережу.

Після проведення акції Дмитрієву затримали. На неї склали ще два протоколи – за непокору вимозі співробітника поліції і порушення порядку організації мітингу. Активістку оштрафували на 11 тисяч рублів і 20 годин обов’язкових робіт.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, 26 березня 2017 року в антикорупційних протестах по всій Росії взяли участь від 32 тис. до 93 тис. осіб у дев’яносто семи містах. Від 1666 до 1805 осіб було заарештовано та засуджено за адміністративні правопорушення. Раніше ЄСПЛ визнав політично мотивованими арешти Навального та оштрафував РФ на 63 тис. євро.

Як інформувала “Новинарня“, ЄСПЛ чекає від РФ пояснень щодо збитого рейсу МН17.

Читайте також:
Революція в праві. ЄСПЛ визнав радянські репресії в Литві геноцидом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна